Organik siviı gubre nerelerde kullanilir? arastirmasina 5 ornek

Wiki Article




Bitkiler, henüz feyizli ve katkısızlıklı büyüyebilmek sinein, temelı besinlere ihtiyaç duyarlar. İhtiyaçlarını yalnızca su, ülke ve güneşten önlayamayan bitkilere gübre takviyesi strüktürlması gerekmektedir. Bitkinin ihtiyacını mukabillayan ve birkaç yararlı maddeyi içinde çitndıran tamamlayıcı maddelere de basma denir. Gübreler makamı gübreler, türap gübreler ve sıvı gübreler olarak üç çeşit olarak sınıflandırılırlar. Bu gübrenin hangisinin seçileceğine bitkinin ihtiyacına bakılırsa hüküm verilir.

Organik Sıvı Gübre Nedir?

Bitkilerin ihtiyaç duyduğu herhangi bir besinin toprağa sıvı şekilde verilmesine ve kendisi de sıvı olan gübreye denir. Tasarrufında dikkatli olunması müstelzim organik sıvı basma toprağa evet da yapraklara çeşitli yöntemlerle verilir. Hâk ile harmanlanarak evet da yapraklarına püskürterek kullanılır. Sıvı gübreler mevcut hayvan gübresine bazı bitkilerin karıştırılması ile meydana gelir. Baştan sona natürel ve ekolojik bir yapıya sahiptir. Yanı gübrelere için sıvı gübreler henüz avantajlıdır. Çünkü sıvı gübreler bitkiler aracılığıyla henüz amelî emilir ve elan çabuk el fiyat. Bitki üzerindeki etkisi de henüz hızlı gözlenir. Bu nedenle de daha lüks tercih edilen kemre çeşididir.


Sıvı Gübrelerin Avantajları Nelerdir?

Başka gübrelere nispeten sıvı gübrenin uygulaması daha kolaydır.Bölge ve yaprak aracılığıyla elan hızlı ve kolaylık emilir. Sıvı gübre uygulanan arazi, elan önceden kimyasal bir gübreleme uygulanan bir ülke ise, toprağın bir önceki kimyasal gübreden arınmasına ve temizlenmesine yardımcı evet. Sıvı olması yüz bitki toprağının ve gövdesinin akarsu kaybını mehabetli ölçübile azaltır. Defaı ve toz gübrelerin fazla kullanılması yerinde bitkiye beis verdiği görülmektedir. Hâlbuki sıvı gübreler de fazla yürütüm olsa üstelik, arazi aracılığıyla hızlı emildiğinden ve kez ile çabuk ayrıştığından fazlası bitkiye ve köklerine muhatara vermez. Organik tarıma geçilmesini hızlandıran bir gübreleme şeklidir.


Uzvi Sıvı Gübrelerin Kullanma Şekli Nasıldır?

Çözelti halinde (sıvı) mevcut organik sıvı basma, doğrudan, sulandırarak veya sütun toprağa püskürtülerek uygulanabilir. Gübreleme dolaysız bitkinin yapraklarına, gövdesine ve toprağına uygulanır. Temelı çeşitleri akarsu ile seyreltilerek kullanılırken, temelı çeşitleri sütun uygulanabilir. Sıvı gübreler içerisinde mevcut makro ve dar besin elementlerine göre hiçbir sıvı gübreler ve Kompoze sıvı gübreler olgunlaşmak üzere ikiye ayrılır.

1. Hiç Sıvı Gübreler
Amonyum nitrat çözeltisi yahut kalsiyum klorür çözeltisi tenha sıvı gübreye verilebilecek en adamakıllı örnektir.

2. Kompoze Sıvı Gübreler
NP basma çözeltisi (azot-fosfor) veya NPK basma çözeltisi (nitrojen-fosfor-potasyum) kompoze sıvı gübrelere en âlâ verilecek örneklerdir.

İçerdiği elementlere nazaran Organik Sıvı Gübre ayrıştırılan sıvı gübreler, ziraat kooperatiflerinden, tarım odalarından vb. yerlerde alabileceğiniz kolaylıktadır. Piyasandan ambalajlı ve yararlanma dozu ayarlı olarak bulabileceğiniz sıvı gübreyi evde kendiniz yapmanız da mümkündür. Sıvı gübre amade kırmızıınmış olsa da evde mimarilmış olsa da kılgı şekli bitkiye gereğince bileğişkenlik göstermektedir. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu azık farklı evetğu gibi ihtiyaç duyduğu örgensel sıvı gübre büyüklükı da farklıdır. Kendinizin yapacağı gübrede ekleyecek başüstüneğunuz maddelerin oranlarına ve hangi bitkilerde kullanılacaksa ona nazaran ilaveler mimarilmasına özen gösterilmelidir.


Bitkilere Göre Sıvı Kemre Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Seralarda yetiştirilen domates, patlıemanet, salatalık, biber ve öteki sebzeler derunin, ilk sulamadan mirlayarak her sulamada, dekara 2-3 kg sıvı basma uygulanmalıdır. Belirgin alanda yetiştirilen domates, patlıbirey, salatalık, biber ve diğer sebzeler bağırsakin, ilk sulamadan mebdelayarak çbağırsakeklenme bitene derece 4-5 kere uygulanmalıdır. Dekara 8-10 kilo sıvı kemre yeterli olmaktadır. Soğan ve solgunmsak karınin, topraktan çıkışında biricik yol uygulanmalı ve dekara 5-7 kilo sıvı kemre uygulanmalıdır. Patates karınin, ilk sulamadan esaslayarak çyürekeklenme bitene derece 3-4 kat uygulanmalı ve dekara 6-8 kg sıvı kemre kullanılmalıdır. Mısırda ve tahıllarda kardeşlenme öncesinde ve hareketsiz seferde dekara Organik Sıvı Gübre 6-8 kg sıvı basma Çay, sürgün vermeden 15 çağ önce dekara 6-8 kilogram sıvı gübre uygulanmalıdır. Ayçkarıneği, Duman ve pamuk için ilk sulamadan mebdelayarak çkucakeklenme bitene kadar dekara 2kg sıvı basma uygulanmalı ve 3 kez tekrarlanmalıdır.

Report this wiki page